Over mij

Heidi Hop. (redactioneel artikel uit de VAR 2012)

Breukelen – Al haar hele leven is de Breukelse Heidi met kinderen bezig. Vervulde ze functies in verschillende jeugdcommissies bij o.a. de korfbalvereniging in Kockengen.

Met haar man Gert Jan woont ze in hun gezellige hoekhuis aan de Dudok de Witstraat, met grote kindvriendelijke tuin die al vaak gevuld was met kindertjes uit de buurt of met vriendjes en vriendinnetjes van dochter Femke.
Heidi Hop; “Mijn wens is ook altijd geweest om iets met kinderen te gaan doen. Ik ben gek op kinderen, ze brengen een hoop vrolijkheid en gezelligheid met zich mee.

Heidi heeft haar MBO Zorg en Welzijn gehaald, volgt de herhalingslessen van de kinderEHBO en informatiebijeenkomsten van de Kind & Co met andere collega-gastouders.
Haar huis is na wat kleine aanpassingen veilig bevonden en zal er bovendien jaarlijks een RIE (Risico en Veiligheid Inventarisatie Evaluatie) plaats vinden. Heidi is nu erkend gastouder en staat ingeschreven bij het landelijk register kinderopvang. (nr. 356785038).

Kindjes vanaf 3 maanden tot 4 jaar zijn van harte welkom en zullen met veel liefde en plezier de verzorging, aandacht en warmte ontvangen die ze nodig hebben.
Waarom de keuze voor gastouder? Heidi Hop; “Gastouderopvang is kleinschalig en een zeer flexibele en persoonlijke vorm van kinderopvang. Ik heb bijvoorbeeld geen vaste openingstijden. De ouders kunnen hun kindje brengen en halen op de momenten dat het hun schikt. Geen stress dus als ze in de file staan of als de vergadering uitloopt.
1 telefoontje en ik schil er een aardappeltje bij of maak nog een flesje warm”.

Kinderopvang kost veel geld, maar een kindje plaatsen bij een gastouder is een goedkope variant van betaalde opvang.
U betaalt bij mij namelijk per kwartier in plaats van per dagdeel.
Voor de rust en regelmaat van uw kindje en van de groep gaat mijn voorkeur uit om uw kindje voor 9.00 uur te brengen en niet voor 16.00 uur op te halen. (Uitzonderingen daar gelaten).
Afhankelijk van het aantal uren dat men gebruik maakt van de opvang, kan dat honderden euro’s per jaar schelen.
Als ouder komt u in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst.