Hoeveel kindjes vangt u tegelijk op?
– Maximaal 5 kindjes per dag in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Zijn er regels als mijn kindje ziek wordt?
– Ik werk volgens het laatste Covid-19 protocol kinder(gastouder)opvang. Het protocol voor de kinderopvang wordt regelmatig aangepast aan nieuwe ontwikkelingen of inzichten.

Wat moet ik doen als u als gastouder ziek bent?
– Dan wordt er in overleg gekeken naar een vervangende oplossing bij bijvoorbeeld een andere gastouder of er komt een pedagogisch medewerkster van de Kind & Co in mijn huis.

Hoeveel vakantiedagen heeft u en waar moet ik dan met mijn kindje naar toe?
– Ik heb naast de feestdagen in de zomer/school-vakantie 2,5 week vrij, ronde de Kerstdagen 1,5 a 2 weken en een week in de meivakantie. Dan is HopPaardjeHop dicht. Mijn vrije dagen geef ik in januari al door. Zo kunt u met uw vakantie rekening houden met wanneer ik dicht ben.

Moet ik de vrije dagen doorbetalen?
– Als ik vrij/dicht ben hoeft u niet te betalen. Als u buiten mijn vrije dagen vakantie neemt (of bij ziekte van uw kindje) betaald u wel door. Ik hou het plekje voor uw kindje vrij zodat u er altijd nog gebruik van kunt maken. (Feestdagen uitgezonderd)

Hoe weet ik of uw huis geschikt is voor mijn kindje?
– Er is een risico-inventarisatie ‘veiligheid en hygiëne’ gedaan in mijn woning die bovendien jaarlijks wordt gecontroleerd door de GGD.
Maar niet alleen mijn huis, ook onze tuin is veilig bevonden en hebben mijn man en ik een geldig VOG. (bewijs van goed gedrag).
U kunt uw kindje met een gerust hart achter laten.

Kunt u ook bij mij thuis op mijn kindje passen?
– Ik vang alleen kindjes in mijn eigen huis op. Ik heb hier ook alle faciliteiten, speelgoed en noem maar op. Op deze manier leert uw kindje ook met andere kindjes omgaan en spelen, wat weer goed is voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.

Heeft u huisdieren?
– Wij hebben 1 kat Oli (Olivier).
Buiten 2 konijnen (Billie en Willie) en 4 Cochin krielkippen die kindvriendelijk zijn en dus niet pikken.
Iedere dag mogen de dieren even loslopen en rennen tussen de kindjes de tuin door.

Hoe weet ik hoe de dag verlopen is van ons kindje?
– Als u uw kindje komt brengen vertelt u mij de belangrijke dingen die ik moet weten. Bijvoorbeeld over de gezondheid van uw kindje of dat het wel of niet goed geslapen heeft. Aan het einde van de dag neem ik met u de dag door. In een schriftje heb ik wat aantekeningen gemaakt over het slapen en de voeding bijvoorbeeld. Op donderdag stuur ik alle foto’s van de afgelopen week. En iedere dag hebben we natuurlijk even over uw kindje en hoe de dag was. Ook mag u mij altijd even appen. Ook buiten de uren dat ik open ben.

Wat vraagt u per uur?
– Ik vraag € 6,45 per uur. Dit is exclusief luiers en flessenvoeding en potjes fruithapje.
Maar wel inclusief vers fruit, cracker, koekje etc. en heeeel veeeel liefde!!
Savonds warm eten € 2,50 euro extra.
Ontbijt of lunch € 1,25 euro extra.

Welke dagen werkt u?
– Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag ben ik vrij/dicht.

Moet ik ook extra aan het gastouderbureau betalen?
– Ja om gebruik te maken van het belastingvoordeel dient u uw kindje via een gastouderbureau te plaatsen. Het uurtarief van het gastouderbureau is € 1,85 p/u.
Dit zijn overigens ook de kosten voor de begeleiding van de opvang, ondersteuning van de gastouder in de vorm van cursussen en bijeenkomsten over verschillende onderwerpen, het jaarlijks controleren van de opvangwoning, het jaarlijks evalueren van de opvang en controleren of de gastouder voldoet aan de eisen. En zoeken voor vervanging bij ziekte of calamiteiten.

Kom ik in aanmerking voor tegemoetkoming in de kosten van gastouderopvang?
– Afhankelijk van uw inkomen komt u in aanmerking voor belastingteruggave als u uw kindje via het GOB bij mij plaatst. Zie ook www.toeslagen.nl bij het item Kinderopvangtoeslag.

Heeft u nog meer vragen? Bel me gerust op.
– Ik ben bereikbaar op 06 – 21 452 450
Of via email: 3hopjes@casema.nl

Scroll naar boven